Trialpyöräily

 

KAUSI 2023 alkanut

Tervetuloa mukaan, keskiviikkoisin klo 18-19:30 Hämeensaaren kentälle 

Mikko Leivo /p. +358 40 0973 299

Trial-pyöräily on monipuolinen urheilulaji, joka kehittää lasten ja nuoren tasapainoa, ketteryyttä, voimaa ja kestävyyttä. On sanottu, että tämä on laji josta kaikkien polkupyöräilijöiden tulisi aloittaa. Trial- pyöräily sopii niin pojille kuin tytöillekin.
Erilaiset esteet asettavat mielenkiintoisia haasteita, joiden ylittäminen vaatii keskittymistä ja päättäväisyyttä. Trial-pyöräilyä voi harrastaa melkein missä tahansa, mistä vain löytyy kiviä tai muita esteitä, eikä mikään estä tekniikkaharjoittelua tasamaallakaan.

 

Trialpyöräilyssä pyritään etenemään pyörän kanssa hankalassa maastossa siten, ettei jalalla tai muilla kehon osilla kosketa maata.
Trial-pyöräily tai bike-trial, kuinka vaan, on maailmanlaajuisesti iso laji jonka huippunimet ovat arvostettuja ammattilaisia. Lajin tähdet tuottavat valtavasti videoita erilaisille videokanaville, joista jokaisen on helppoa poimia vinkkejä, tai vain ihastella mestareiden uskomattomia taitoja.

 

Lajin aloittaminen on helppoa, edullista ja turvallista. Ensimmäiseksi pyöräksi soveltuu mikä tahansa pyörä jossa on käsijarrut, sekä tietysti kypärä. Tästä eteenpäin, jos innostusta löytyy, kannattaa ajatella lajiin tarkoitettua pyörää. Käytetty pyörä on aluksi oiva vaihtoehto, koska trialpyörät ovat varsin kevyellä käytöllä. Niillä ei satulan puuttumisen, tiheän välityksen ja vaihteettomuuden vuoksi juurikaan ”krossailla ja rässitä”.

 

Hämeenlinnassa on yksi maamme hienoimmista ja monipuolisimmista harrastuspaikoista ihan kaupungin keskustassa, Hämeensaaressa. Hämeensaaren Trial- parkista löytyy sopivia esteitä niin ensikertalaisille, kuin lajin mestareillekin. Alue on täysin vapaassa käytössä ja siellä järjestetään ohjattuja harjoituksia talviaikaa lukuunottamatta.

 

 

Lajin vastuuhenkilö:

Mikko Leivo

GeegoKids Oy

p. +358 40 0973 299