• Säännöt

  YLEISTÄ

  Kilpailussa noudatetaan Suomen Pyöräilyn kilpailusääntöjä, mutta osallistumiseen ei vaadita kilpailulisenssiä. Järjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia. Kilpailijat ajavat omalla vastuullaan ja heidän tulee huolehtia omasta vakuutusturvastaan.

  SARJAT

  M/N-14, M/N-16,
  Miehet, Naiset, M-40, M-50

  LINJA-AJO

  Voittajan pisteet = 25 p.
  2. = 21 p.
  3. = 18 p.
  4. = 16 p.
  5. = 15 p.
  ...  ...
  N. = 1 p.

  Ensimmäistä osakilpailua lukuun ottamatta kaikki ajajat kilpailevat samassa lähdössä. Kilpailu päättyy, kun voittaja on ajanut kaikki kierrokset ja kierroksellaan olevat ovat saapuneet maaliin. Jos kilpailija ajetaan kierroksella (tai useammallakin) kiinni, hän saa jatkaa ajoaan, kunnes voittaja on tullut maaliin.

  Ajajien lähtiessä viimeiselle kierrokselle soitetaan kelloa sen merkiksi. Jos voittaja ohittaa kilpailijan ollesssaan viimeisellä kierroksella, tulee myös ohitettu kilpailija maaliiin seuraavan kerran maaliviivan ylittäessään, vaikka hänelle ei olisi soitettu kelloa kierroksen alkaessa.

  Sijoitus määräytyy ajettujen kierrosten ja maaliintulojärjestyksen mukaan.

  Ensimmäisessä osakilpailussa juniorilähdössä kolmen ja neljän kierroksen matkoilla ajajat ajavat kierroksensa täyteen ylösajoista riippumatta. Viiden kierroksen matkalla järjestäjillä on oikeus lopettaa kilpailu voittajan maaliintuloon, jos aikataulu sitä vaatii. Aikuisten lähtö ajetaan kuten muissakin osakilpailuissa.Sarjasta riippumatta ajajat saavat yo. taulukon mukaiset pisteet. Kaikki maaliin ajaneet saavat vähintään yhden pisteen.Pistetilanteet osakilpailujen jälkeen ja loppupisteet lasketaan sarjoittain.

  TEMPO

  Voittajan pisteet = 10 p.
  2. = 8 p.
  3. = 7 p.
  4. = 6 p.
  5. = 5 p.
  ...  ...
  N. = 1 p.

  Pisteet jaetaan sarjasta riippumatta niin, että kaikki ajajat pannaan paremmuusjärjestykseen aikojensa perusteella ja pisteet jaetaan sitten yo. taulukon mukaisesti. Kaikki maaliin ajaneet saavat vähintään yhden pisteen.

  KOKONAISKILPAILU

  Kokonaiskilpailun voittaja kussakin sarjassa on kauden kilpailuissa eniten pisteitä kerännyt ajaja. Kaikki osakilpailut otetaan huomioon pisteitä laskettaessa.Tasapisteissä ensimmäisen sijan ratkaisee voittojen määrä ja niiden mennessä tasan ajajien keskinäinen paremmuus viimeisessä osakilpailussa. Muut sijat jaetaan saman pistemäärän saaneiden ajajien kesken.Osallistumisvelvollisuutta kaikkiin osakilpailuihin ei ole.

  PALKINNOT

  Kaikkien sarjojen kolme parasta palkitaan syksyllä. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

    Takaisin