• Merkityt reitit

  Jos haluat metsään merkityille reiteille pyöräilemään, niitä löytyy ympäri Hämettä. Jokamiehen oikeuksilla saa toki pyöräillä muuallakin, mutta maastoon merkityillä reiteillä on hyvä aloittaa.

  Hämeen virkistysalueyhdistys

  Hämeen virkistyalueyhdistyksellä on Kanta-Hämeessä yhteensä 18 aluetta, joissa myös maastopyöräily on mahdollista jokamiesoikeuksin. Alueilta löytyy myös ylläpidettyjä laavuja, taukopaikkoja ja käymälöitä.

  Metsähallitus - Luontoon.fi

  Metsähallitus on akiivisesti yhdessä muiden toimijoiden kanssa edistänyt luonnossa liikkumista ja viime vuosina on panostettu myös maastopyöräilyreitteihin. Evolle on jo tehty ja sinne on tulossa lisää maastopyöräilyreittejä ja myös Aulangolle on tulossa merkittyjä maastopyöräreittejä.

  Aulangon maastopyöräilyreitit

  Aulangon vanhassa puistometsässä luonnonsuojelualueella kulkee merkitty maastopyöräreitti Aulangon linnavuoren jylhässä maastossa. Noin 6,5 km pituinen reitti sijaitsee Metsähallituksen ja Hämeenlinnan kaupungin maa-alueilla. Lyhyempi talvireitti on noin 5 km. Vuonna 2022 valmistui Aulangon järven kiertävä reitti n. 9 km.

    Takaisin