Maastopyöräilyä Hämeessä

Vuoden 2018 koostimme maastopyöräilyn reittejä eri tilaisuuksissa, niistä kyseltiin meiltä paljon Elomessuilla ja muissa tilaisuuksissa.Kävimme yhdessä läpi maastopyöräilyn tarjontaa Tawast Cycling Clubin kauden -18 päättäjäisissä Kiipulassa.

TCC:n toimintakertomuksen yksi vuoden 2018 tavoitteista oli parantaa maastoreittien löydettävyyttä. Pyöritimme ensimmäistä vuotta Hämeen Pyöräily startit toimintaa Kunnossa Kaiken Ikää -ohjelman tuella. Myös niiden tapaamisten aikana nousi esille tarve koostaa tietoa maastopyöräilyn mahdollisuuksista erityisesti aloittelijoille, Hämeessä matkaaville ja myös vastikään Hämeeseen muuttaneille.

Kanta-Hämeessä on todella upeita maastoreittejä, mutta niitä on joskus aika haastava löytää. Olemme keränneet tähän dokumenttiin hiukan vinkkejä, mistä reittejä löytyy, mitä reittejä suositellaan,missä ja milloin tapahtumia järjestetään ja mistä pyöriä saa vuokralle vaikka kaveriporukalle testattavaksi.

Erityisesti haluamme nostaa esille jo olemassa olevaa maastopyöräily- reittien tarjontaa ja maastopyöräilyn mahdollistavaa monipuolista tarjontaa. Olemme valmistelemassa myös ensi vuodelle yhteistyöprojekteja Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan kanssa, jotta saisimme lisää maastoon merkittyjä reittejä.  Se vie aikaa, koska silloin tarvitaan reitin varrelta kaikkien maanomistajien luvat. Haluamme tehdä yhteistyötä myös aktiivisesti muiden tahojen kanssa eri yhdistysten ja hankkeiden kanssa maastopyöräilyn olosuhteiden parantamiseksi.

Ennen kuin lähdet maastoon, tutustu lajin hyviin tapoihin ja suosituksiin. Olethan huomaavainen maastopyöräilijä ja huomioit maastopyöräilijän etiketin.

Parhain terveisin- TCC:n maastopyöräilijät

Kuva: Kai Niemi

 • Maastoon yhdessä muiden kanssa

  Jos kaipaat seuraa lenkille ja haluat tutustua porukalla uusiin reitteihin, erilaisia yhteislenkkejä järjestetään Hämeenlinnan seudulla useita.

  Yhteislenkit maastoon

  Hämeen pyöräilystartit - hankkeen puitteissa on järjestetty mahdollisuuksia tutustua maastopyöräilyyn ja seudun reitteihin.

  www.facebook.com/groups/HameenPyorailystartit/

  Tawast Cycling Club

  TCC järjestää yhteislenkkejä maastoon kesä kaudelle maanantaisin ja keskiviikoisin. Talvikaudella sovitaan yhteislenkeistä säännöllisen epäsäännöllisesti yhteisessä WhatsUp ryhmässä.

  FB -ryhmät - Naiset pyörittää  & Maastopyöräilyä naisille ovat järjestäneet viikkolenkkejä maastoon yleensä tiistaisin.

  Hämeenlinnan ladun yhteislenkkejä on tehty torstaisin, Maastoon Kiipulasta -lenkkejä on tehty perjantaisin ja viikonloppuisin.

  Naisille on ollut myös oma WhatsUp -ryhmä, jossa on voinut kysellä lenkkiseuraa myös maastoon.

    Takaisin